Aluminium extrusie profielen

Bij ALUDEX kunt u terecht voor grote oplagen van standaard extrusie profielen of speciale extrusie profielen.

Standaard aluminium profielen

Bij de standaard profielen moet u denken aan aluminium kokerprofielen, buizen, L-profielen, U-profielen, T-profielen, en platstaf. Deze standaard profielen leveren wij enkel in grote hoeveelheden. De MOQ is 500 kg per matrijs en de totale minimale bestelhoeveelheid is 3000 kg per levering (gemengd). U vindt hier een overzicht van onze standaard profielen.

Speciale aluminium profielen

De speciale profielen, oftewel de profielen op maat, zijn aluminium profielen die volgens een ontwerp van de klant door ons geperst worden. Doordat wij beschikken over een groot aantal persen, meerdere anodiseer- en poederlaklijnen en een groot machinepark voor profielbewerking kunnen wij u vrijwel altijd de meest optimale oplossing aanbieden. Heeft u één of meerdere aluminium profielen, die u wenst te laten produceren, of wilt u uw huidige pakket eens kosteloos tegen het licht houden, neem dan gerust contact met ons op!

Onze aanpak voor speciale aluminium extrusie profielen

 1. Wij ontvangen van u een aanvraag met uw profieltekening(en). U kunt een aanvraag via deze pagina doen. In het geval dat u nog geen profieltekening(en) heeft kunnen wij u hierbij ondersteunen. Wij denken graag met u mee in de ontwerpfase.

 2. Onze vakkundige mensen beoordelen uw profieltekening(en), om te kijken of de extrusie van dit aluminium profiel mogelijk is. Binnen enkele dagen ontvangt u van ons een offerte met daarin eventuele opmerking of adviezen over het ontwerp.

 3. Indien u akkoord gaat met onze offerte ontvangt u onze profieltekening ter goedkeuring. Op deze profieltekening vermelden wij de profielgegevens van uw aluminium extrusie profiel. Deze bestaan uit het onder andere het profielgewicht en de binnen- en buitenomtrek. Deze profieltekening is leidend tijdens tijdens productie en kwaliteitscontrole.

 4. Wanneer u akkoord gaat met onze profieltekening, mailt u hem naar ons terug voorzien van uw handtekening en de datum. Op het moment dat wij deze mail van u ontvangen beginnen wij met het maken van de matrijs voor uw aluminium extrusie profiel.

 5. Zodra de matrijs gemaakt is, wat meestal een proces van 4 tot 6 weken is na de goedkeuring van onze profieltekening, gaat de matrijs naar de pers voor een proefpersing.

 6. Wanneer hier een profielmonster uitkomt die binnen de gestelde eisen ligt krijgt u het profielmonster opgestuurd. Wij maken een meetrapport van het eerste goede profielmonster. Wij kunnen het profielmonster ook al voor u poedercoaten, anodiseren en/of bewerken. Zo kunt u naast het controleren van de maatvoering ook alvast een demo of mock-up van uw product maken.

 7. Zodra het opgestuurde profielmonster door u is goedgekeurd kan de matrijs worden uitgehard. Nu zijn we klaar voor productie van uw aluminium extrusie profielen!

De mogelijkheden voor uw aluminium extrusie profielen en de prijs hangen af van een aantal factoren:

 • De grootte van het aluminium extrusie profiel
 • Het aantal omsloten kamers in het aluminium extrusie profiel
 • De gekozen aluminium legering
 • De gewenste oppervlaktebehandeling
 • De gewenste profieltoleranties
 • De oplage per bestelling en per jaar

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Neem dan contact op of vraag direct een offerte aan.

Extrusie / Anodiseren / Profielbewerking / Assemblage

Grote tentprofielen