Aluminium profielen kopen

Bent u op zoek naar hoogwaardige aluminium profielen voor een scherpe prijs? ALUDEX is dé specialist op het gebied van het produceren en bewerken van aluminium profielen. Dit geldt zowel voor op maat gemaakte aluminium profielen als standaard profielen. ALUDEX verzorgt het volledige productieproces en staat voor een hoogwaardige dienstverlening en persoonlijke aandacht. U profiteert bij ons van vele voordelen, zoals:

 • Alles onder één dak
 • Grote productiecapaciteit
 • 100% Europese productie
 • Duurzaam productieproces
 • Productie volgens Europese kwaliteitsrichtlijnen
 • Schaalvoordeel
 • Levering in heel Europa

Heeft u op maat gemaakte of standaard aluminium profielen regelmatig nodig en bent u benieuwd naar het schaalvoordeel dat we u kunnen bieden? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact op via +31 36 522 4777.

Onze standaard aluminium profielen

Bij ALUDEX heeft u altijd de keuze uit verschillende standaard aluminium profielen. Deze komen in uiteenlopende vormen, zoals U, T, O, H en L-profielen.  Ook kokerprofielen en stafprofielen vallen allemaal binnen ons standaard assortiment. Deze profielen zijn te bestellen vanaf 500 kg per profielvorm en vanaf 3000 kg totaal.

Speciale aluminium profielen

Vaak vraagt een product of een project om op maat gemaakte profielen. Geen zorgen, bij ALUDEX maken we graag de door u gewenste profielen voor uw project. We beschikken over een grote diversiteit aan persen, waardoor het vrijwel altijd mogelijk is om uw ontwerp te realiseren, met de best passende productiemiddelen. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld terecht voor een volledig op maat gemaakt  railprofiel of carrosserieprofiel. Ook ledprofielen, solarprofiel, gevelprofiel, tentprofiel en ga zo maar door.

Bij ALUDEX zorgen we ervoor dat u aluminium profielen ontvangt die volledig aansluiten op uw wensen. U heeft daarvoor de keuze uit verschillende legeringen en personaliseert u het formaat, het ontwerp en de oppervlaktebehandeling. Zo kunt u bij ons terecht voor een megaprofiel van bijvoorbeeld 70 kg per meter maar ook voor een miniprofiel van 70 gram per meter!

Uw aluminium profielen kopen bij ALUDEX

Bent u op zoek naar aluminium profielen van de beste kwaliteit? We zijn telefonisch bereikbaar via +31 36 522 4777 of stuur ons een e-mail via sales@aludex.com.

Ons werkproces

Wilt u graag op maat gemaakte aluminium profielen kopen? Dan wilt u natuurlijk zeker zijn dat het profiel uiteindelijk zijn doel kan vervullen. Het is dus belangrijk dat het ontwerp perfect aansluit op uw project. Daarom gaan we bij ALUDEX vakkundig te werk. Wij hebben jarenlange ervaring met het ontwikkelen van aluminium profielen. Hierdoor geniet u van een gestroomlijnd proces, waarbij u binnen zes tot negen weken uw gloednieuwe profielen in ontvangst neemt.

 1. Stap 1: uw aluminium profielen ontwerpen

  Misschien heeft u al een ontwerp voor uw profielen. In dat geval stuurt u een proeftekening naar ons toe. Heeft u nog geen ontwerp? Dan helpen we u daar natuurlijk graag mee. Zo zorgen we ervoor dat uw ideeën goed op papier komen te staan.

 2. Stap 2: onze offerte

  U wilt natuurlijk weten wat de kosten zijn wanneer u aluminium profielen gaat kopen. Aan de hand van uw ontwerp stellen we een offerte op. Hebben we nog bepaalde op- of aanmerkingen met betrekking tot uw ontwerp? Dan vindt u deze terug in de offerte.

 3. Stap 3: goedkeuring

  Gaat u akkoord met onze offerte? Dan is het nog belangrijk om het ontwerp van onze aluminium profielen goed te keuren. Samen komen we overeen over de legering, de afmetingen en het ontwerp. Dit is allemaal terug te vinden in de profieltekening, die we na goedkeuring als leidend ontwerp gebruiken bij de productie van uw profielen van aluminium.

 4. Stap 4: eerste persing

  Na uw goedkeuring beginnen we met de ontwikkeling van de matrijs. Deze is gemiddeld binnen zes weken klaar. Hiermee kunnen we een eerste proefpersing maken. De proefpersing geeft ons een goed beeld van de aluminium profielen. Als ze precies volgens de gestelde eisen vallen, is de matrijs goedgekeurd.

 5. Stap 5: goedkeuring van het profielmonster

  Deze eerste persing noemen we een profielmonster. Hier stellen we een meetrapport van op. Het is bovendien mogelijk om het profielmonster te bewerken, zodat het de afwerking heeft die u uiteindelijk wilt bereiken. We sturen het profielmonster naar u toe, zodat u het in het echt kunt zien en goedkeuren.

 6. Stap 6: productie

  Is het profielmonster precies geworden zoals u hoopte? Dan is het tijd om verder te gaan met de productie. Voor u het weet ontvangt u uw aluminium profielen.

Persdiagram voor groottebepaling van aluminium profiel

Contact opnemen

Twijfelt u over de opties en keuze van het juiste aluminium profiel? Wij zijn telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer +31 36 522 4777. Liever schriftelijk? U kunt mailen naar sales@aludex.com of het contactformulier invullen.

Is uw interesse gewekt maar wilt u meer weten over aluminium en aluminium profielen? Bezoek onze kennisbank voor meer informatie.

We kunnen meer dan extruderen