Aluminium anodiseren

Er zijn talloze manieren om aluminium te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Aluminium anodiseren is een van de meest populaire. ALUDEX vertelt u alles wat u wilt weten, van de unieke voordelen tot de vele mogelijkheden die anodiseren te bieden heeft. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van anodiseren en het bewerken van aluminium? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact op via +31 36 522 4777 en ontdek de mogelijkheden.

Hoe werkt aluminium anodiseren?

Wanneer we bij ALUDEX aluminium anodiseren, zorgen we ervoor dat er een beschermende laag ontstaat op het materiaal. Dat doen we niet door een laag over het aluminium aan te brengen, maar door een elektrochemisch proces waarbij er een zeer harde buitenlaag ontstaat vanuit het bestaande aluminium. Hoe gaat dit proces in zijn werk? De aluminium profielen worden in een rek opgehangen, waarna dit rek verschillende baden doorloopt. D.m.v. stroom, bepaalde chemicaliën en warmte, ontstaat er een oxidelaag. De laag meestal maar 10-25 µm dik maar zorgt  voor een krachtige bescherming van het aluminium.

Volledig te personaliseren

Het anodiseren van aluminium zorgt er niet alleen voor dat het materiaal langer meegaat, het is ook een manier om het uiterlijk van uw aluminium onderdelen te veranderen. Zo kunnen we het aluminium zandstralen voor dit proces, waardoor het een fraaie uitstraling krijgt. Ook is het mogelijk om het aluminium te extruderen met vloeibare stikstof, wat een extra mooie finish geeft. Wilt u de aluminium onderdelen van kleur voorzien? Kies dan voor kleuranodiseren. We voegen dan bepaalde kleurstoffen aan het anodiseerbad toe, waardoor het aluminium verkleurt. Uiteraard kunnen onze specialisten u hierin adviseren.

De voordelen van geanodiseerd aluminium

Het anodiseren van aluminium biedt u de volgende voordelen:

  • U verhoogt de corrosiebestendigheid van het materiaal aanzienlijk
  • Het aluminium is minder gevoelig voor krassen
  • Het aluminium wordt optisch veel mooier
  • Het aluminium krijgt een elektrisch isolerende oppervlakte
  • U kunt het aluminium een andere kleur geven

 

Voor welke toepassingen is deze techniek geschikt?

Aluminium anodiseren is een nuttig proces dat de duurzaamheid van aluminium onderdelen verlengt. U kunt het dan ook voor talloze toepassingen gebruiken. Zo is de techniek interessant voor bouwmaterialen, maar ook voor decoratieve elementen of voor onderdelen van machines. Het is belangrijk om het proces af te stemmen op het uiteindelijke gebruik van het aluminium. Dit doen we o.a. door de dikte van de oxidatielaag aan te passen.

  • Laag van 5 µm: geschikt voor technische onderdelen die nog verder behandeld moeten worden.
  • Laag van 10 µm: geschikt voor aluminium dat binnen wordt toegepast.
  • Laag van 15-25 µm: geschikt voor aluminium onderdelen die aan de buitenlucht worden blootgesteld. Des te dikker de laag, des te geschikter voor heftige weersomstandigheden.

Ervaar de service en kwaliteit van ALUDEX

Of u nu aluminium profielen wilt beschermen tegen de buitenlucht of kleine onderdelen van een sterke beschermlaag wilt voorzien: het kan door aluminium te anodiseren. ALUDEX is uw aanspreekpunt als u interesse heeft in dit proces. We bespreken de opties graag met u en zorgen ervoor dat het aluminium de ideale kleur, finish en bescherming krijgt. Heeft u vragen over onze service? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. We zijn telefonisch bereikbaar via +31 36 522 4777 of stuur ons een e-mail via sales@aludex.com.