Aluminium poedercoaten

Aluminium is een ideaal materiaal. Het is licht, sterk en in eindeloos veel vormen te maken. Ook de afwerking van het aluminium is belangrijk. Niet alleen voor het oog, maar ook om de levensduur van het materiaal te verlengen. Dat doet u bijvoorbeeld door het aluminium te poedercoaten. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van poedercoating en het bewerken van aluminium? Dan kunt u bij ALUDEX terecht. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact op via +31 36 522 4777 en ontdek de mogelijkheden.

Hoe werkt aluminium poedercoaten?

Bij ALUDEX poedercoaten we aluminium door middel van een elektrostatisch proces. Dit houdt in dat de aluminium profielen – na de voorbehandeling – elektrisch geaard worden. Vervolgens voorzien we de profielen van bijvoorbeeld een polyester poeder. Dit doen we door de poeder elektrostatisch te laden en over het aluminium te vernevelen met een spuitkop. De elektrostatisch geladen poederdeeltjes worden aangetrokken worden door het geaarde aluminium, waardoor de piepkleine deeltjes zich moeiteloos aan het materiaal hechten.

Tenslotte worden de aluminium profielen met de daarop hechtende poederlaag door een voorverwarmde oven getransporteerd. Tijdens dit proces zal de verflaag eerst smelten, gaan egaliseren en vervolgens verharden. Hierdoor ontstaat er een stevige poedercoatlaag met een perfecte hechting. Het aluminium is hiermee voorzien van een coating die er jarenlang strak uitziet en de gewenste kleur en finish behoudt.

De voordelen van een poedercoating

Er zijn verschillende manieren om aluminium producten van een kleur te voorzien. Waarom zou u dan voor poedercoaten kiezen? Deze manier van werken biedt een aantal fijne voordelen:

  • De poedercoating laag blijft jarenlang mooi, waardoor uw aluminium producten hun uitstraling niet snel verliezen
  • De uitgeharde laag zorgt voor uitstekende corrosiebescherming van het aluminium. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw aluminium profielen.
  • Er zijn oneindig veel kleuren en poeders beschikbaar, zoals een gladde coating, structuurlak en metallics.

Voor welke toepassingen is aluminium poedercoaten geschikt?

Aluminium poedercoaten is in veel gevallen een uitstekende keuze. Zo wordt deze techniek bijvoorbeeld toegepast voor de afwerking van bouwmaterialen, zoals gevels, ramen en deuren, hekwerken en veranda’s. Ook profielen voor meubilair, verlichting en radiatoren worden vaak van een poedercoating voorzien. Welk product u ook maakt: met poedercoaten maakt u een goede keuze!

De kwaliteit van ALUDEX

Wilt u zeker weten dat uw aluminium producten de mooiste afwerking krijgen? Dan zit u goed bij ALUDEX. Ons werkproces voldoet aan de hoogste Europese standaarden op het gebied van poedercoaten. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over aluminium poedercoaten. We zijn telefonisch bereikbaar via +31 36 522 4777 of stuur ons een e-mail via sales@aludex.com. We helpen u graag!