We think you might want to switch to the English site
Ga naar content

Aluminium profielbewerking

Nadat een aluminium profiel is geëxtrudeerd en eventueel voorzien is van een oppervlaktebehandeling, dient er in vrijwel alle gevallen nog een mechanische bewerking plaats te vinden. 

Zo'n bewerking zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

Zagen Frezen Boren Tappen Walsen
Buigen Draaien Slijpen Schaven Borstelen
Trommelen Ontbramen Lassen Stansen Graveren

3, 4 of 5-assig bewerken

ALUDEX heeft een groot arsenaal aan bewerkingsmachines! Hiermee kunnen wij aan vrijwel al uw bewerkingsvragen voldoen. Bij ALUDEX kunt u aluminium profielen 3, 4 of 5-assig laten bewerken tot een lengte van 9300 mm.

5-assige profielbewerkingscentra

Door de enorme diversiteit aan profielen en de daarbij behorende bewerkingen, zorgt een 5-assig profielbewerkingscentrum voor maximale flexibiliteit. Het stelt ons in staat om snel te wisselen tussen de verschillende programma's die daarnaast ook nog eens eenvoudig kunnen worden aangepast. Het woord "5-assig" betekent hier dat een profiel aan alle 6 zijden in één opspanning kan worden bewerkt, incl. de kopse zijden en de zgn. polsbeweging.

Onze 5-assige CNC profielbewerkingscentra zijn van Duitse makelij: Bavius (v.h. Handtmann) en Elumatec.

Overige bewerkingen

Bij sommige bewerkingen is een complexe 5-assige bewerkingsmachine niet nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: zagen, boren, stansen, buigen. Ook voor dit soort bewerkingen, bent u bij ALUDEX aan het juiste adres!