Aluminium profielen bewerken

Nadat een aluminium profiel is geëxtrudeerd en eventueel voorzien is van een oppervlaktebehandeling, dient het in vrijwel alle gevallen nog mechanisch bewerkt te worden. Bij ALUDEX voeren onze specialisten deze aluminium profielbewerking altijd volledig naar uw wensen uit. Meer weten? We leggen u graag uit wat de voordelen zijn en wat we voor u kunnen betekenen.

Waarom moeten aluminium profielen nog bewerkt worden?

Aluminium profielen worden in de meest uiteenlopende vormen geëxtrudeerd. Om deze extrusie profielen te kunnen gebruiken voor uw specifieke toepassing, moeten ze meestal eerst nog bewerkt worden om de gewenste afmeting en functionaliteit te creëren.

Geschikt maken voor uw project & prestaties optimaliseren

Aluminium profielbewerking kan o.a. inhouden dat we de profielen moeten zagen, boren, frezen, ponsen, lassen of buigen. Hoe we uw aluminium profielen moeten bewerken, hangt volledig af van de toepassing waarvoor u ze zult gebruiken.

Alle mogelijke profielbewerkingen bij ALUDEX

Zagen Frezen Boren Tappen Walsen
Buigen Draaien Slijpen Schaven Borstelen
Trommelen Ontbramen Lassen Stansen Graveren

Aluminium profielen 3, 4 of 5-assig bewerken

ALUDEX beschikt over een groot arsenaal aan bewerkingsmachines. Hiermee kunnen we aan vrijwel al uw bewerkingsvragen voldoen. U kunt bij ons aluminium profielen 3, 4 of 5-assig laten bewerken tot een lengte van 9300 mm.

Voordelen van 5-assige profielbewerkingscentra

Door de enorme diversiteit aan profielen en de daarbij behorende bewerkingen, zorgt een CNC-machine die een 5-assige profielbewerking* mogelijk maakt, voor maximale flexibiliteit. Het stelt de specialisten van ALUDEX in staat om snel te wisselen tussen de verschillende programma’s die ook nog eens eenvoudig kunnen worden aangepast.

Het woord “5-assig” betekent dat een profiel aan alle 6 zijden in één opspanning kan worden bewerkt, inclusief de kopse zijden.

*Onze 5-assige CNC-centra om aluminium profielen te bewerken zijn van Duitse makelij: Bavius (v.h. Handtmann) en Elumatec.

Overige mechanische profielbewerkingen

Voor de uitvoering van eenvoudigere bewerkingen, is een complexe 5-assige bewerkingsmachine vaak niet nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: zagen, boren, stansen en buigen. Maar ook als u aluminium profielen op een van deze manieren wilt laten bewerken, kunt u uiteraard bij ALUDEX terecht. We hebben altijd een passende oplossing voor uw toepassing.

Weten wat we voor u kunnen betekenen als het aankomt op aluminium profielen bewerken? Neem dan direct contact met ons op.

 

Aluminium profielen productie: alles onder één dak

Bij ALUDEX kunt u de volgende typen aluminium profielen laten produceren, bewerken en behandelen: standaard profielen en aluminium profielen op maat. Omdat we alles onder één dak uitvoeren, hebben we volledige controle over het productieproces. Hierdoor voldoen onze aluminium profielen altijd aan de hoogste normen en aan uw wensen.

Ons team staat voor u klaar

Ons team van specialisten staat klaar om u te helpen bij het ontwerpen, produceren en bewerken van uw gewenste aluminium profielen. Of het nu gaat om standaard profielen of aluminium profielen op maat, we hebben de kennis en technologie om aan uw unieke behoeften te voldoen.

We werken nauw met u samen: één vast aanspreekpunt

Bij ALUDEX begrijpen we dat elk project zijn eigen unieke uitdagingen heeft. Daarom werken we nauw met u samen om ervoor te zorgen dat de extrusie profielen die we produceren perfect passen bij uw project. Ook heeft u tijdens de samenwerking één vast aanspreekpunt bij wie u altijd terecht kunt.

Vraag een offerte aan

Vraag vandaag nog een offerte aan om te ontdekken hoe we u kunnen helpen uw huidige en toekomstige projecten tot een succes te maken.

Ik wil een offerte aanvragen

Contact opnemen met ALUDEX

Mocht u nog een vraag of opmerking hebben, neem dan contact met ons op via +31 36 522 4777 of info@aludex.com. U kunt ook het contactformulier invullen.