Speciale aluminium profielen

ALUDEX is gespecialiseerd in het produceren en bewerken van speciale aluminium profielen voor uiteenlopende markten: van montage-systemen voor zonnepanelen tot en met interieur- en tuinbouw. We beheren het gehele productieproces en streven naar hoogwaardige dienstverlening met persoonlijke aandacht. Bij ons geniet u van diverse voordelen, zoals:

 • Alles geïntegreerd onder één dak
 • Uitgebreide productiecapaciteit
 • 100% Europese productie
 • Duurzaam productieproces
 • Productie volgens Europese kwaliteitsrichtlijnen
 • Schaalvoordeel
 • Levering in heel Europa

Bent u regelmatig op zoek naar speciale aluminium profielen en wilt u profiteren van onze schaalvoordelen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via +31 36 522 4777.

Speciale aluminium profielen kopen

Bij ALUDEX begrijpen we dat veel projecten specifieke eisen hebben die aluminium profielen op maat vereisen. Maak u geen zorgen, wij staan voor u klaar om de benodigde profielen voor uw project te ontwerpen, produceren en bewerken. Met onze verschillende persen bieden we flexibiliteit om vrijwel elk ontwerp te realiseren met de meest geschikte productiemiddelen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende speciale aluminium profielen:

 • Aluminium kraallijsten
 • Aluminium kant- en plaatprofielen
 • Aluminium railprofielen
 • Aluminium stoeltjesprofielen
 • Aluminium carrosserie profielen
 • Aluminium LED-profielen
 • Aluminium constructieprofielen
 • Aluminium glasprofielen

Uiteraard produceren we ook standaard aluminium profielen, zoals: aluminium U-profiel, T-profiel, H-profiel, L-profiel, Z-profiel, F-profiel, C-profiel en hoekprofielen.

We streven ernaar om uw aluminium profielen te leveren die perfect aansluiten bij uw specifieke wensen. U heeft de vrijheid om te kiezen uit diverse legeringen en kunt het formaat, ontwerp en de oppervlaktebehandeling naar eigen voorkeur personaliseren. Of het nu gaat om een robuust megaprofiel van 70 kg per meter of een subtiel miniprofiel van slechts 70 gram per meter, wij bieden de flexibiliteit om aan al uw eisen te voldoen.
Persdiagram aluminium profielen

Waarom kiezen voor ALUDEX?

ALUDEX heeft een hooggekwalificeerd en gepassioneerd team. Ons doel is om een belangrijke partner te zijn in al onze zakelijke relaties. Naast onze ambitie om een betrouwbare en flexibele speler te zijn in de aluminiumsector in de Benelux en DACH-landen, hechten we er veel belang aan om dit te doen op een ecologisch duurzame en sociaal verantwoorde manier. De behoeften en zorgen van onze klanten zijn onze topprioriteit en vormen de basis van onze samenwerking. Met onze uitstekende teamgeest, de excellente interne en externe opleiding van onze medewerkers en onze jarenlange expertise in de industrie, zijn we in staat om optimale oplossingen te bieden voor bijna elke toepassing.

Uw partner in speciale aluminium profielen van a tot z

We beheren de volledige keten, waardoor we een hoge kwaliteit kunnen waarborgen gedurende het hele proces. Met onze uitgebreide internationale ervaring leidt deze aanpak altijd tot optimale speciale aluminium profielen en bieden we een complete ontzorging:

 1. Aluminium extrusie profiel ontwerpen naar uw wensen
 2. Aluminium extruderen tot het benodigde profiel
 3. Oppervlakte behandelen (anodiseren of poedercoaten) van het extrusie profiel
 4. Profiel mechanisch bewerken
 5. Halffabricatenassembleren tot het eindproduct
 6. Voorraad beheren van uw aluminium profielen en/of halffabricaten
 7. Eindproduct leveren door heel Europa
 8. Supply chain compleet verzorgen aan de hand van uw forecast

Bent u op zoek naar aluminium profielen van de beste kwaliteit? We zijn telefonisch bereikbaar via +31 36 522 4777 of stuur ons een e-mail via sales@aludex.com.

Speciale extrusie profielen: van ontwerp t/m productie en assemblage

Wilt u speciale aluminium profielen aanschaffen? Dan is het van essentieel belang dat deze profielen perfect voldoen aan de beoogde functionaliteit. Bij ALUDEX zorgen we voor een zorgvuldig werkproces om ervoor te zorgen dat het ontwerp naadloos aansluit op uw project. Met onze uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van speciale aluminium profielen én hoge productiecapaciteit, streven we ernaar om binnen 6 tot negen 9 weken uw hoogwaardige maatwerkprofielen te leveren.

Onze werkwijze

 1. Stap 1: Ontwerp

  Als u al een ontwerp voor uw profielen heeft, kunt u ons een proeftekening sturen. Heeft u nog geen ontwerp? Geen probleem, we assisteren u graag bij het verwezenlijken van uw ideeën en zorgen ervoor dat deze duidelijk op papier komen te staan.

 2. Stap 2: Offerte

  Natuurlijk wilt u inzicht in de kosten voor het verkrijgen van deze aluminium profielen. Op basis van uw ontwerp stellen we een passende, vrijblijvende offerte op. Eventuele suggesties of opmerkingen met betrekking tot het ontwerp nemen we in deze offerte op.

 3. Stap 3: Goedkeuring

  Als u akkoord gaat met onze offerte, volgt de goedkeuring van het ontwerp. We stemmen af over de legering, afmetingen en ontwerpdetails, vastgelegd in de profieltekening die als leidend ontwerp geldt voor de productie van uw speciale aluminium profielen.

 4. Stap 4: Prototype

  Na uw goedkeuring starten we met de ontwikkeling van de matrijs. Gemiddeld genomen is deze binnen 6 weken gereed. Hiermee wordt een eerste proefpersing gemaakt, waardoor we een goed beeld krijgen van de aluminium profielen. Als deze voldoen aan de gestelde eisen, wordt de matrijs goedgekeurd.

 5. Stap 5: Goedkeuring van het prototype

  Deze eerste persing resulteert in een profielmonster waarvan we een meetrapport opstellen. Tevens bestaat de optie om het profielmonster aan te passen naar de gewenste afwerking. We sturen dit monster naar u op zodat u het in het echt kunt bekijken en goedkeuren.

 6. Stap 6: Productie

  Indien het profielmonster precies is zoals u hoopte, gaan we over tot productie. Binnen korte tijd ontvangt u uw op maat gemaakte aluminium profielen.

Dienstverlening van ALUDEX

Contact opnemen

Twijfelt u over de opties en keuze van het juiste aluminium profiel? Wij zijn telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer +31 36 522 4777. Liever schriftelijk? U kunt mailen naar sales@aludex.com of het contactformulier invullen.

Is uw interesse gewekt maar wilt u meer weten over aluminium en aluminium profielen? Bezoek onze kennisbank voor meer informatie.